Dnes to byla kulička taková

V těchto zvláštních trudných časech leckdo spí málo, někdo ještě míň než málo normálně. A někomu dokonce potichoučku hraje ČR 2 celou noc. A někteří z nás, když k ránu neusnou, čekají na ranní špek.


Gondíkova parta je milá, vtipná a nešíří do éteru blbé zprávy. Takže - pokud neznáte princip ranního špeku; je to hádanka s úvodními třemi indiciemi, které se postupně doplní o další dvě. Pokud se nechytáte, čekáte na ně jak na smilování. Pak se stane, že to třeba uhodnete. Hurá sláva.

Jsem nevyspalá-rozespalá-naštvaná že nespím, a uhodnu málokdy. Ale někdy ano. Dnešní indicie si všechny nepamatuju, protože hned po prvních hráli Abbu, SOS, a tak jsem poslouchala a připomínala si jak mládí, tak úžasnou Meryl Streep. A taky si, na rozdíl od dřív, nepamatuju skoro nic. Ale zaznělo tam něco jako, že "umí pomoci najít cestu" a taky že "inspiroval mnoho uměleckých děl". Jsem člověk s nulovou orientací v prostoru a milovnice uměleckých děl všeho druhu, a tak jsem si toto zapamatovala. A že "někdy ubývá" - a to mi kupodivu blesklo, a poslední nápověda od Dalibora - má 11 bratříčků - mi to potvrdila. No jasně, jasný MĚSÍC!

A připomněla jsem si, jak jednou moje tehdy malá vnučka při cestě domů z chaloupky ukázala na oblohu a "koukej, kuička taková". L ještě neuměla. Ach jo, je to už docela dávno, bohužel.

Ale ještě k rannímu špeku po zprávách v šest. Co vůbec nechápu - jsou tací mezi námi, kteří mezi ranní hygienou, přípravou kávy a dokonce během cesty autem do práce (home office nemaje) posílají správné odpovědi, a to ještě ve verších. Ty jsem nezachytila, bohužel, ale jsou úžasné, vtipné a rozveselující pro celý, víte jaký k... den. Nebudu to slovo říkat.




Komentáře