Jaro ve vlasech


Možná máte dojem, že se vám jarní únava v těle a možná i v duši - nebylo by letos divu - dostala i do vlasů. Jsou také bez energie? Zplihlé a bez lesku?


Mnohé z nás měly v současné době problém s úpravou vlasů a stále ještě se neodhodlaly navštívit svou kadeřnici, protože si neumějí představit manipulaci s rouškou při mytí vlasů a dodržování dalších zatím nutných pravidel. 


Takže se, se střídavými úspěchy, zatím staráme samy, někdy nám pomůže člen(ka) rodiny nebo přítelkyně - pokud potřebujeme eliminovat šedivé pěšinky. Koneckonců, barvy na vlasy jsou kvalitní a pokud trefíme správný odstín, už jsme téměř zvítězily. Rozhodně se vyplatí pečlivě si prostudovat návod, postupovat podle něj a raději příliš neexperimentovat. 

Pořádně opláchnout

Nezapomeňte, že správná péče o vlasy začíná mytím. Kvalitních šamponů je na trhu také spousta, ale někdy i levnější výrobek udělá dobrou službu. (Třeba takový kopřivový šampon je levný a nezklame.)
Nezapomínejte pořádně spláchnout jak šampon, tak kondicionér. Některé z nich se neoplachují, a právě proto radíme nejdříve přečíst,jak s ním správně manipulovat.
Mnohé z nás na poslední opláchnutí používají vodu s octem nebo citronem, v čase čerstvých kopřiv je fajn udělat si z nich nálev a vlasy s ním spláchnout.

Před úpravou odborníci radí nechat chvíli vlasy odpočívat v ručníku.
A až začne sluníčko opravdu pálit, a to bude co nevidět, chraňte je kšiltovkou nebo slamákem, především tehdy, pokud jdete na výlet. Další možností jsou i různé přípravky na ochranu vlasů proti slunci; obvykle je koupíte ve spreji.

Foto: pixabay





Komentáře