Jogurtové sušenky

Milujete sušenky, i když víte, že nejsou zdravé? Aspoň lotusku ke kafi, nebo raději dvě... Pokud jste na tom podobně, upečeme si spolu sušenky z jogurtu.


Potřebujeme 300 g hladké mouky, 100 g (nebo méně) cukru krupice, 250 g bílého jogurtu, 100 ml mléka, lžičku vanilkového extraktu (nebo vanilkový cukr - v tom případě dejte méně normálního  cukru), lžičku kypřicího prášku, špetku soli a 1 vajíčko. Z tohoto návodu vytvoříte plný plech sušenek.
V míse rozmíchejte mouku, cukr, "prdopeč", extrakt nebo vanilkový cukr a sůl. Pak přidejte jogurt, mléko a vajíčko a vypracujte hladké těsto.
Na plech si připravte pečicí papír a na něj buď zdobicím sáčkem nebo lžičkou tvořte úhledné placaté hromádky.Mezitím si předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte asi 10 minut.
Recept doporučuje pocukrovat, ale můžeme lehce posypat směsí skořice (hodně) a cukru (jen trošku). Skořice je taky úžasně zdravá. Dobrou chuť.



Jogurt je skvělá potravina. Správný jogurt, ne jeho náhražka, obsahuje živé kultury, hodnotné bílkoviny, vitaminy a stopové prvky. Díky tomu, že dobře působí na trávení, podporuje imunitu. A to je slovo, které v poslední době skloňujeme ve všech pádech.

Foto: Akademie kvality

Komentáře