Tuk mizí, svaly zůstávají

Chtěli byste rychle shodit přebytečná kila nabraná v koronavirové pauze, ale neláká vás představa několikaměsíčního hladovění s jednotvárným jídelníčkem? Zkuste keto.


Dietu, která se jmenuje ketogenní, uvedl do praxe G. L. Blackburn, profesor z univerzity v Harvardu. Zjistil, že redukce hmotnosti při určitém typu stravování v praxi znamená úbytek nadměrného množství tělesného tuku, ale - a to je významné - svalová hmota zůstává zachována.

A ještě důležitější je fakt, že ubývá nejen podkožní, ale obávaný viscerální neboli útrobní tuk. Takže jestli jste při několikatýdenním pobytu doma lenošili, můžete to zkusit. Všechno podstatné najdete v této publikaci - v prvním českém průvodci ketogenním stravováním nejen pro začátečníky.


"Ketogenní diety patří mezi nejsilnější a zároveň nejdrastičtější zbraně v rámci redukčních diet, " píše v úvodu knihy její recenzentka PhDr. Karolína Hlavatá, Ph.D., dietoložka pražské OB kliniky. "Úspěch je skoro jistě zaručen, pokud budete dietu dodržovat tak, jak máte, zhubnete."

Žádné sacharidy, výběr vhodných tuků i druhů masa a masných výrobků, polévek, salátů - všechny rady a tipy v knize mají svůj význam včetně informace o tom, kdo by neměl tento typ diety zkoušet.
A především - 159 (počítala jsem dobře?) receptů, podle nichž můžete uvařit pro sebe, ale i pro členy rodiny, kteří "nedietují".

Komentáře