Zase prší? Udělejte si nehty

Hezky upravené nehty nemusíme mít jen ze salonu. Stačí jen trochu vlastní šikovnosti a času.

Začneme vodní lázní: do misky s teplou vodou dáme pár kapek pečujícího olejíčku a ponoříme do ní konce prstů asi na 10 minut. Lázeň změkčí a zjemní jak nehty, tak nehtové lůžko. (Nemáme-li k dispozici speciální přípravek, například z řady NevO, použijeme olivový olej, ten doma určitě máme.)


Pilujte opatrně

Připomínáme, že na zkracování nehtů jedině pilník, pouze na hodně dlouhé nehty a pro výrazné zkrácení výjimečně použijeme nůžky. Dlouhé "drápy", ještě navíc s obrázky, jsou už dávno pasé.
Při pilování nehtů asi děláme nejvíc chyb. Základní zásadou je postup jedním směrem, a to vždy od strany ke středu nehtu. Při pilování "sem tam" se nám budou nehty zadrhávat a okraje třepit.
Sada uvedené značky obsahuje metalický pilník, který brání roztřepení nehtu, leštítko s diamantovým prachem, s bavlnou a s hedvábím.


V létě barevně

Barvu laku si vyberete podle obliby, nálady a příležitosti, kvalitu také. I když - ani drahý lak nevydrží tak dlouho, jak slibuje nápis. Ideální je použít podlak i nadlak, ale i bez nich si můžeme udělat pěkné upravené packy - i bez návštěvy manikérky. A taky ušetříme.


Nakonec nezapomeňte na kvalitní krém na ruce. Ten používejte co nejčastěji, i několikrát denně.

Foto: pixabay a archiv

Komentáře