Zlato nad zlato

Nejen na mince, šperky nebo malé jakoby cihly - prý teď velmi populární, protože tento kov nabývá na ceně, ale odedávna i jako přísada do léků a kosmetiky... 


Zlato už prý přes tisíci lety používali - jak jinak, všechno už tu bylo - staří Egypťané. A to nejen na zlaté masky  a ozdoby, ale spolu s rostlinnými výtažky i do mastí, léčiv a elixírů mládí.

I moderní medicína používá zlato do některých léků, které podporují práci srdce a krevní oběh, proti revmatickým chorobám kloubů a dokonce prý i do vybraných přípravků na podporu imunity.

Tento drahý kov je součástí anti-age kosmetiky, protože prý umí zvrátit oxidační procesy tím, že podporuje transport kyslíku do horních vrstev pleti, práci lymfatického systému a mikrocirkulaci krve. Pokožka se tak lépe a rychleji obnovuje, a tak vypadá svěže.


Takže - pokud chceme vyzkoušet, zda omlazení funguje, můžeme: 24 K pokročilá péče se zlatem v nanočásticích od NevO Dead Sea Spa obsahuje pečující řadu přípravků, které rozjasňují pleť, zjemňují a dokonce snad odstraňují mimické vrásky a ty hlubší možná i trochu vyhladí. Z uvedeného je zřejmé, že se krémy, séra a další velmi hodí pro dámy středního a vyššího věku, které si chtějí dopřát kvalitu.

Možná právě tak jako já nevíte, co to jsou nanočástice, ale od čeho máme - když nemáme VŠCHT - google! Tam to je!

Foto: pixabay (Benátská maska) a archiv

Komentáře