Jsme tu s ním, ohleduplnost je stále nejvíc

Když jsme ve stresu, tak odborníci radí: dýchej zhluboka a vědomě, jdi se projít, žij přítomným okamžikem, nesleduj negativní informace a zprávy. Dodávám - to bychom dnes museli být slepí a hluší.

Další odborníci radí, jak se s ním vypořádat, a to už taky raději nečteme: roušky ano x roušky ne, shlukujte se maximálně tři rodiny x do sto lidí ve stoje, do 500 vsedě můžeme - už nevím přesně. Guláš mišmaš. Když si přečteme, přece jen, nějaké zprávy, milí editoři (znám to, taky jsem to dělala), nestrašte nás pořád a vybírejte i pozitivní informace. 

Co můžeme dělat? Asi opravdu funguje jen ohleduplnost, to už jsem tady psala. A přidám ještě pár základních "hygienických" opakování pro tělo a duši:

👉často si myjte ruce, důkladně, ne jen šmrnc sem tam, lékárník vám poradí s výběrem správného dezinfekčního gelu



👉jednorázové kapesníky, kašlání a kýchání do rukávu, atd., atd. 

👉dezinfekčními ubrousky si otírejte mobil, klávesnici počítače a všechno, čeho se často dotýkáte

👉vyhýbejte se větším, natožpak velkým partám lidí, dodržujte (pokud je to jen trochu možné) rozestupy

Lékárníci tvrdí, že zdravého jedince rouška před koronavirem neochrání, k tomu je nutný respirátor FFP3. Rouškami chráníme své okolí, ale částečně i sebe (jinak nevím, proč bychom je nosili).

👉👉Choďte hodně do přírody, na slunce - pokud je ještě chytnete, pěstujte si vlastní imunitu známými způsoby - navíc pamatujte na vitamin D.

Nepropadejme panice, i když to dá často zabrat.

Foto: pixabay a archiv (vzpomínka na procházky v Průhonicích v době předrouškové)



Komentáře