Stěhováni 2: Spodní prádlo, korán a prostitutky

Všechno bude mít své místo, dokonce i fotky jsou roztříděné. Je pravda, že když hoří, bereme občanku a rodinné fotografie? Pokud ano, budu vědět, kde je mám. V krásném bílém kufříku s uchem. Paráda.


Knihy a stěhování. Ach jo. Kdysi jsem si slíbila, že přečtu, mimo jiné, celého Balzaca, a to jsem málem i učinila - dostala jsem se i díky jemu na vejšku. Teď jsem ho z velké části darovala do knihovny právě tak jako spoustu dalších klasiků. Nakonec - máme stejně téměř všechno s rodinkou dvojmo. 

"To nevyhazuj!" Nemilosrdná vyhazovačka blbin, zbytečných oděvů a všeho možného dalšího Lucka drží v ruce mini, ale opravdu mini (viz fotka) odrbanou krabičku, uvnitř je knížka s lupou: "To je Korán!" Údiv v očích vystřídá konstatování, že jsme jako rodina připraveni na vše😉.

Situace druhá, vlastně první: Ráno zjistím, že všechny kalhotky už mám v novém bytečku. Takže rychle vybrat z pračky, vyprat a zapnout sušák, abych se mohla za hoďku včlenit do procesu.

No a další příhodou bych se veřejně chlubit neměla, ale přesto to udělám: Sedíme a mluvíme o pronájmu opouštěné garsonky. 

"Nejlépe nějakou prostitutku, která by měla na placení podnájmu a střídali se tam rychlým tempem kunčofti, aby si okolí užilo," vymýšlejí dospělé děti. Mladší vnučka si čte.

"Hlavně nesmí kouřit a mít dementního psa," dodávám já a dlouhou vteřinu se divím, čemu se smějí. Vnučka si naštěstí stále čte. Ach bože - letitá, ale stále naivní...


Komentáře

  1. Janičko, hlavně jsem si chtěla přečíst popisované stěhování.
    Máš úžasnou rodinu!
    Covid je nekonečný, bůh ví, kdy si popovídáme a popijeme, kam jsi se přestěhovala, atd....
    Ola-la

    OdpovědětVymazat

Okomentovat