Napít se - a do přírody!

Tak jsme zase doma. Většině z nás, kteří často sedíme u počítače, to moc nevadí, ať jsme pracující, důchodci nebo pracující důchodci. Ale určitou pracovní hygienu bychom měli všichni dodržovat.

Co nás při práci doma může potkat? Třeba mravenčení a křeče v nohou, pokud se do práce hodně zabereme a zapomeneme se projít nebo aspoň protáhnout, můžeme mít sucho v ústech a krku... I proto, že už si doma topíme a v místnosti je obvykle příliš suchý vzduch.


Od většiny těchto potíží nám může pomoci obyčejná voda, nebo lépe prostřídaná vodou minerální. PhDr. Tamara Starnovská, odbornice přes výživu a spolupracovnice AquaLife Institutu, k tomu říká:

"Dostatečný příjem tekutin patří k hlavním zásadám správného životního stylu a významně podporuje všechny důležité funkce organismu. Nákaze koronavirem sice nezabrání, ale hydratovaný člověk se s ní lépe vypořádá."

Důležité: 

Optimální vlhkost prostředí je mezi 50 a 60 procenty, ale v místnostech s ústředním topením nebo klimatizací bývá pouhých 20 až 25 procent. V těchto případech se z těla odpařuje víc vody, sliznice v očích, v nose a v ústech se vysušují, ochranná bariéra se narušuje a člověk může onemocnět.

Balené minerálky jsou bezpečné, do hlubinných podzemních vod se koronavisrus nedostane. Nezávadnost povrchových zdrojů pitné vody je na základě doporučení Státního zdravotního ústavu ČR zabezpečována zvýšenými dávkami chlóru.


A my teď vstaneme od počítače, napijeme se, protáhneme a půjdeme VEN! Jinak bychom se z toho všeho zbláznili...

Foto: pixabay a archiv


Komentáře