Karty nelžou? Osud jimi míchá...

Karty lžou, říká můj oblíbený Roztomilý člověk Oldřich Nový, ale my budeme, spolu s Natašou Gollovou, už vždycky mluvit pravdu. Paní Dagmar Kludská, které vydavatelství Eminent nedávno vydalo další knihu, říká že karty nelžou. Ovšem...


"Nebudu tajit," píše autorka, "že jsem velice dlouho váhala, zda mám odhalit svoje know-how. Věštecké základy jsem neustále dotvářela, obohacovala, dávala do nových souvislostí, výklad jsem navíc propojila s astrologií, a to jak západní, tak východní. Prostě jsem vytvořila vlastní originální metodu, jak dešifrovat poselství skryté v jednohlavových mariášových kartách."

Kludská je lepší než ultrazvuk

Aspoň to tvrdí Magda Malá, dnes už trochu méně známá (jestli se pletu, tak se omlouvám) zpěvačka, která byla spolu s Kateřinou Brožovou a synovcem paní Kludské Michalem Davidem kmotrou už jedenatřicáté knihy. Magdě totiž kdysi oznámila - dřív než citovaný přístroj - těhotenství.

Kartářka musí být i dobrá psycholožka

"Poměrně často se setkávám s tím, že se ode mne čekávají zázraky, že lidem nadiktuji přesný postup, co mají udělat, nebo dokonce nějakými kouzly a čáry jejich problémy střelhbitě odstraním a navždy je zbavím starostí. Tak to, přátelé, opravdu nefunguje! Každý zodpovídá sám za sebe, učí se žít z pozitivních, ale i negativních zkušeností, a ty jsou nepřenosné. Věřím však, že čím víc je informován, tím lépe se dokáže rozhodnout, co a jak dál..."

"Přesně to vystihl německý filozof Arthur Schopenhauer: 

Osud míchá kartami, ale my, lidé, s nimi hrajeme."

V knize jsou popsány významy jednotlivých karet, souvislosti s ostatními kartami - a mnoho dalšího. No, kdo chcete, můžete to zkusit. Uvidíte, jestli dokážete získat takovou pověst, jakou má paní Dagmar.

Foto: archiv

Komentáře