Věci mezi nebem a zemí

Nejsem velkým příznivcem alternativních metod, ale přesto věřím, že bylo a je mezi námi pár lidí, kteří mají zvláštní dar a umějí NĚCO, co nelze rozumem, nebo lépe řečeno současným vědeckým poznáním, vysvětlit. Svědectví o tom, jak je potkal, podává Jiří Kuchař ve své nové knize. 


Jedním z nich je třeba Milan Calábek, který se zúčastnil křtu. Autor popisuje svá setkání se Stanislavem Grofem, se Zdeňkem Rejdákem, Jiřím Jančou a dalšími, ale i s Bohumilem Hrabalem, Stanislavem Motlem nebo Karlem Gottem.


A s Valdemarem Grešíkem. Poznala jsem ho před lety, když vedl Psychoenergetickou laboratoř. Během své vědecké práce přednášel na lékařské fakultě a obhájil několik výzkumných prací, které se týkaly psychotronických fenoménů v medicíně. Jednou jsem za ním byla s člověkem, který těmto věcem mezi nebem a zemí absolutně nevěří. Ale i on byl po setkání s Valdemarem velmi, velmi znejistělý.


Ing. Valdemar Grešík ještě vystudoval Farmaceutickou fakultu, odešel z Prahy  (můj osobní názor je ten, že nechtěl být v Praze, okukován a žádán nejen o léčení, ale třeba i o předvedení různých "zázraků" - a já jsem některé z nich zažila) a v Děčíně založil firmu. Jeho skvělé čaje a další přípravky si můžete koupit nejen tam a v Praze, ale i v mnoha lékárnách nebo prodejnách Zdravé výživy.

"Když jsem začal psát tuhle knihu," říká Jiří Kuchař, "požádal mě, abych právě jeho vynechal. Připadalo mi to stejné, jako psát o sametové revoluci a vynechat Václava Havla, ...a tak se nechal přesvědčit pro velmi zkrácenou verzi."

"Valdemar dělá mnoho věcí, které bych si nazval charitativní a o nichž nikdo neví. Asi by nebyl rád, kdybych to zveřejnil v této knize," ale přesto se přece jen dočteme věci, nad nimiž zůstává rozum stát. Autor popisuje i situaci, kdy byl sám svědkem při léčení, a také - jak píše - jde se svou kůží na trh při popisu vlastní nemoci a o tom, jak mu Valdemar pomohl. Přečtěte si to, a uvidíte...

Foto: pixabay a autorka

 

Komentáře