Vyrazíme ještě někam?

 

Kdybychom chtěli a mohli, kam bychom se vypravili? Pokud nemáte současného vedra a dusna až nad hlavu a chcete se schladit a vydýchat u moře, stále ještě můžete.

Kanárské ostrovy

Kanárské ostrovy, z nich Tenerife nejvíc, je moje milovaná destinace. Nahoře zelená, dole písek a uprostřed Pico a jeho úžasné okolí. Miluju to tam. Všechny ostrovy mají perfektní podmínky pro turistiku, noční život i sport. Kanáry jsou ideální volbou pro všechny; jak pro ty, kteří se chtějí jen povalovat, tak pro milovníky výletů. Pokud si půjčíte auto, objedete spoustu památek i zajímavých míst během jediného dne, i když je lepší využít auto na delší dobu. V září je tu navíc extrémně příjemné počasí, ale příjemně je tu i v říjnu a začátkem listopadu.

Řecko

Pokud vás láká Řecko, v hledáčku byste měli mít ostrovy Rhodos, Kos nebo Zakynthos. Zde jsou teploty v září kolem 28 °C a prakticky tu neprší. Pro jistotu však volte první polovinu měsíce. Navíc sem teď míří podstatně méně lidí, a tak si vaši dovolenou vychutnáte v klidu a bez návalu turistů. Zájezdy do Řecka vás nijak nezruinují, cenově nejsou nikterak vysoko.

 

Bulharsko

Pokud chcete na dovolenou v první polovině září, neměli byste z výběru opomenout ani Bulharsko. Nepanují zde taková vedra, ale teploty jsou ideální jak na opalování, tak na koupání v moři či objevování památek a okolí. Mezi vyhledávané destinace patří Slunečné pobřeží a Zlaté písky. Dobrou zprávou je také to, že jsou zářijové zájezdy do Bulharska výrazně levnější než během července a srpna.

 

Djerba

Nabízí idylickou dovolenou spíš pro ty, kteří mají v plánu odpočívat a slunit se. Najdete tu dlouhé písečné pláže a luxusní resorty, zájezdy nejsou příliš drahé a Djerba a Tunisko vůbec patří mezi jednu z nejdostupnějších exotických destinací. Letecky se sem dostanete zhruba za tři hodiny a počasí v září je stále slunečné a teplé.

 

Egypt

Pro mnohé z nás je to lákavá destinace. Milovnicí potápění zajímá podmořský život a korálové útesy. Pyramidy, sfingu a ostatní památky – tam bych jela nejraději – je pravděpodobně lepší zažít v příjemnějším počasí než je konec léta a první podzimní dny.

 

A hlavně – nezapomeňte se pojistit. Při čučení na televizi už mi jde Rixo hodně na nervy, ale dobré pojištění najdeme i bez této otravné figurky.

 

 

 

 





Komentáře