Tři tipy pro náladu, zdraví a krásu

               😊Možná, že se vám bude hodit něco z našich nápadů a tipů😊

Rudé karafiáty ne! Raději víno

MDŽ máme spojený se socialismem, ale má kořeny na počátku 20. století v USA. V roce 1975 OSN určila za Mezinárodní den žen 8. března, u nás se s pádem režimu přestala většina žen tento „retro“ svátek slavit. (Obvykle ho stejně slavili muži, pamatujete?) Každou ženu potěší nejen květina, ale i lahev kvalitního vína - nejen 8. března.

„Tento Tramín je bohatý v aroma i chuti, zaoblený zbytkovým cukrem a spoustou tropického ovoce. Dárek, kterým žádnou ženu neurazíte. Doporučujeme donést se žlutou růží,“ radí národní sommelierka Klára Kollárová.



Bledulky, zbystřete

Anémií trpí u nás až 20 procent populace. Jsou to především těhotné a kojící ženy, anebo ty, které ztrácejí větší množství krve menstruací. Problém se ztrátou krve mohou mít i nemocní s hemoroidy, se žaludečními vředy, s některými trávicími a ledvinovými potížemi a s dalšími vážnějšími chorobami.

Hlavní příčinou u nás je anémie z nedostatku železa, výjimečně z nedostatku vitaminu B12 nebo kyseliny listové. Nejobvyklejším zdrojem tohoto prvku je červené maso a vnitřnosti. Víme, že velká část naší populace je konzumuje jen sporadicky. Železo obsahují i luštěniny, obilniny, ze zeleniny je tento prvek v brokolici a v semínkách dýně. Ve srovnání s masem je ho tam málo. Pomoci s problémem mohou nové bylinné kapsle, které obsahují železo v dobře vstřebatelné formě. Jsou vhodné i pro vegetariány, vegany, diabetiky a děti od 3. roku věku. Pomáhají i normální funkci trávení a ke zlepšení stavu pokožky, nehtů a vlasů.


Zima nás stále trápí, vlasy trpí

Zima a sucho trápí i pokožku hlavy. Pokud je příliš suchá, mohou na tento stav zareagovat žlázy zvýšenou produkcí mazu. Mazem se živí kvasinková houba Malassezia, která poškozuje pokožku a v důsledku toho z ní pak uniká vlhkost, což vede ke svědění, suchosti a lupům. Vlasová kosmetika DERMAxPRO obsahuje aktivní účinnou látku pirokton olamin, která Malassezii eliminuje a dodává dlouhodobou hydrataci. Šampon čistí pokožku hlavy a doplňuje vlhkost přirozeným způsobem, kondicionéry obsahují vyživující krém. 

 


Komentáře