Tuto knihu psal život

Když se ráno probudíme, nezbývá nám nic jiného, než se s tímto světem vyrovnat. Získat psychickou odolnost i za okolností, které nejsou příjemné. 

Tak začíná upoutávka na přebalu knihy, kterou nedávno vydalo nakladatelství Eminent. Napsali ji společně Jiří Kuchař a Marian Jelínek (na snímku dole), a najdete v ní řadu informací o zajímavých osobnostech, a také rad, co si počít se životem, když se nám z mnoha důvodů nedaří. 

V knize najdete zkušenosti světových osobností i příběhy a prožitky lidí ze světa umění a sportu, i zkušenosti lidí, o kterých si možná přečtete poprvé. A také zkušenosti obou autorů.


Kdo je Marian Jelínek

Doktor filozofie, osobní trenér Jaromíra Jágra, asistent trenéra hokejové reprezentace (2005) - týmu, který byl první na světě. 

Kdo je Jiří Kuchař

Inženýr, absolvent ČVUT, který se už od roku 1991 úspěšně věnuje publikační činnosti a vydávání knih.

Vybíráme pár vět, které vás možná nalákají k cestě do knihkupectví.

Stát se vladařem sám sobě, ať je válka, anebo mír, ať se daří, anebo ne. Naučit se surfovat na vlnách, které nedokážete zastavit. Je k tomu potřeba celá řada věcí, i určitá vnitřní vznešenost - protože jak věděl Konfucius, malý člověk je vždycky ustaraný. 

💜

Dejte na svoje pocity. Když se dostanete do velkých potíží, soustřeďte se na to, co vám přináší dobrý pocit. Uvědomte si, že vždycky jedná jenom o určitý časový úsek, který pomine.

💜

Najděte klidné, nejlépe naprosto bezhlučné místo. Postavte se, zavřete oči, nadechněte se a roztočte Kolo štěstí. Je ve vás. Vaše tělo mu neklade žádný odpor. Točí se a točit bude, dokud budete chtít. Použijte přitom následující věty.

Ať jsou karty rozdány jakkoli, zvládnu to.

Neprobouzejí ve mně žádný strach.

Každý dem v každém směru, se mi daří lépe a lépe.

Moje duše je nesmrtelná.

Já jsem.

Jsem v každé vteřině svého života.


Komentáře