Kde to vázne? Víme!

Dnes jsem dostala následující zprávu: Přeji krásný den a posílám dopis sdružení Mladí praktici. Je adresovaný Andreji Babišovi jako hlavnímu koordinátorovi očkování a premiérovi ČR. Mladí praktičtí lékaři v něm vyjadřují své zděšení nad desítkami tisíc dávek vakcíny proti Covidu-19, která zbytečně leží ladem na skladech, zatímco oni každodenně bojují s důsledky pandemie u svých  pacientů. Nabízejí, že ji rozvezou sami. 








                                                                      
                                                                                                                                        ing. Andrej Babiš,

předseda vlády ČR

hlavní koordinátor očkování v ČR

Nábřeží Edvarda Beneše 4

Praha 4, Malá strana

118 01 

 

Vážený pane premiére, hlavní koordinátore očkování,

členové sdružení Mladí praktici jsou zděšeni postupem očkování proti onemocnění Covid 19. Dle statistik, které jsme zjistili z veřejných zdrojů bylo např. tuto středu 17. 2. 2021 v ČR více než 180 000 očkovacích dávek ležících zbytečně v různých skladech nevyočkovaných, a to ve chvíli, kdy se stále zhoršuje epidemiologická situace v ČR.

My, kteří jsme každodenně konfrontováni se zdravotními problémy našich pacientů, spojenými s pandemií a kteří jsme zvyklí bojovat za každý jednotlivý život naprosto nechápeme, jak mohlo k této zcela bezprecedentní situaci dojít. Pokud bychom počítali smrtnost na COVID-19 kolem 1%, je v tuto chvíli ohroženo na životě 1800 lidí zcela bez důvodu, resp. jen neschopností státních institucí zajistit rychlou distribuci vakcín. Zároveň zde totiž čeká tisíce praktických lékařů – nás, který jsme zahlceni žádostmi pacientů, abychom již začali očkovat a jsme na očkování připraveni! 

Vážený pane premiére,

jestliže není stát pod Vaším vedením schopen vakcíny dostat k lidem, kteří je potřebují, nabízíme, že si je rozvezeme sami. Přes svoji přetíženost se za velmi krátkou chvíli našlo dostatek praktických lékařů, kteří jsou ochotni usednout za volanty pronajatých chladírenských vozů a vakcíny si za dodržení správných distribučních podmínek rozvést do svých ordinací sami.

Vážený pane premiére, jediné, o co Vás tedy prosíme, je – dejte nám vakcíny, my si je rozvezeme a v rychlém sledu naočkujeme sami. 

 V Praze dne 19. 2. 2021

Mladí praktici z. s.

MUDr. Vojtěch Mucha, místopředseda hnutí


Na vědomí:

doc. MUDr. Jan Blatný

ministr zdravotnictví ČR


PŘEHLED:

Pfizer/BionTech - dodáno 582 660, vyočkováno 458 885.

Moderna - dodáno 44 tisíc, vyočkováno 22 171.

AstraZeneca - dodáno 40 800, vyočkováno 2777

Zatím nebylo vyočkováno přes 180 tisíc dávek. 



 

 

Komentáře